reede, 31. oktoober 2014

Muinasjutt Maailmaparandajate kuningriigist

Halloweeni puhul tahaksin rääkida teile ühe hirmuäratava muinasjutu.

Kord ennemuistsel ajal, väga-väga ammu, elasid Maailmaparandajate riigis Punamütsike ja võlur Automaag. Neid ja teisi Maailmaparandajaid juhtis Hea Vaim, võimas headuse eest võitleja, kel oli maailmaparandamises lausa must vöö.

Ükskord saatis Hea Vaim oma sõdalased Punamütsikese ja Automaagi naaberkuningriiki, et aidata sealse kuninganna Businessa muresid lahendada.

Kui nad lossi olid jõudnud, tundis Automaag kohe mustade jõudude juuresolekut, kuid ei lasknud ennast ära hirmutada ja nii astusid nad julgelt sisse. Väejuht tuli sooja naeratusega neid tervitama ning rääkis oma murest: Kuninganna Businessa tahab, et sõjakäigud oleksid kiiremad, kuid tema armeel ei ole jõudu nii kiiresti raudrüüsid toota ja samas veel kvaliteedi eest hoolitseda, treenida.

Esialgu pidid Punamütsike ja Automaag raudrüüde tootmise olukorraga tutvuma ja oma osavust Väejuhile tõestama. Küll aga ei pidanud Väejuht vajalikuks keskööl kolme tilka verd vahetada -- kõigepealt pidid  Maailmaparandajad niisama oma headust tõestama ja alles siis räägitavat lepingutest ja väärilisest tasust.

Punamütsike, sinisilmne nagu alati, üritas kohe kõike paremaks teha ning lobises muretult:
"Ärge muretsege! Automaag saab kõikega hakkama, võlub siin ja seal. Teeme raudrüüde proovimiseks spetsiaalsed raamid ja koostame sealt ka Businessa õukonnale meeldivad lipukesed ja ongi kuninganna õnnelik!" Ja nii leppisidki nad kokku, et Automaag jääb nädalaks lossi ja üritab Väejuhile tõestada, et on võimeline kohalike muredega hakkama saama. Punamütsike kirjeldas ära, kuidas raamid võiksid välja näha ja Automaag jäi võluma.

Kui Automaag oli üksi lossi jäänud, hakkasid kohe toimuma imelikud asjad. Ta tundis külma hingeõhku oma kuklas, kuid pead pöörates ei paistnud seal olevat mitte kedagi. Alles meeletu keskendumine tõi vaevu-vaevu nähtavale neiu, kes teda igal sammul jälgis.

Väejuht näitas nüüd oma tõelist palet: malbe naeratuse tagant paljastusid vampiiri kihvad. Dracula hakkas tasapisi Automaagi jõudu endale kiskuma ning teadmisi tema peast välja noppima. Juba teisel päeval kutsus ta võluri oma koopasse ning üritas teda enda poole meelitada, pakkudes vampiiride maailma võlu ning enda asetäitja kohta. Vapper Automaag aga üllatas teda julgelt „EI“ öeldes. Ta jooksis koopast välja ja võlus kodu poole ühe kiire appikutse.

Hea Vaim ja Punamütsike tulid viivitamatult appi. Dracula muidugi ei andnud nii lihtsalt alla, vaid üritas oma võimu näidata: "Kaduge koju! Või veel parem -- las Automaag jääb siia ja täidab mu käsku!"

Kuid kuna Hea Vaim ei olnud nõrgemate killast, püstitas ta kohe oma inimeste ümber kaitsevõrgu ning ütles, et nüüdsest tegutseme me siin kuningriigis alles pärast seda, kui mõlemad pooled on oma kavatsuste kinnituseks kolm tilka verd andnud. Dracula üritas veel kaitsest läbi murda, kuid kõik tema katsed olid nüüd jõuetud. Hea Vaim seisis kindlalt ja kaitses oma inimesi. Dracula andis alla ning ütles, et siis peab ta ise Businessaga hakkama saama, laseb oma trollidel õukondlastele raudrüüsid esitleda ja las nad siis ise otsivad sealt auke.

Nii pääsesid Maailmaparandajad lossist välja ning suundusid tagasi kodukuningriiki.

Teel koju küsis Punamütsike murelikult: "Aga mis saab nüüd kuninganna Businessast?" Hea Vaim vastas talle lahkelt: "Ära muretse, küll aeg kõik paika paneb ja varsti näeb temagi Dracula tõelist palet. Ma millegipärast arvan, et me saame juba õige pea Businessat päästma minna..."

Nagu iga muinasjutt, lõppes ka see õnnelikult. Head inimesed jõudsid kodukuningriiki ning jätkasid maailma paremaks muutmist. Kuid nagu igal muinasjutul, on ka siin oma moraal - sa võid oma naabreid küll usaldada, aga hoia neil silma peal. Eriti Halloweeninädalal. Ning nagu kordab väsimatult ka (tänasesse päeva üsna sobiva nimega) ClientsFromHell.com: ära tee (tasuta) tööd ilma lepinguta! ;)

Siiralt Teie,
Punamütsike

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar