reede, 3. oktoober 2014

Eesti Haigekassa ja bugipalavik

Septemberi keskel toimus järjekordne BugFever. Testisime kokku 22 inimesega ühe päeva jooksul Eesti Haigekassa uut veebilehte. Testijateks olid peamiselt Haigekassa oma töötajad, kel avanes võimalus harjutada testimist ja ühtlasi tutvuda uue välisveebi ülesehituse ja väljanägemisega. ASA poolt osales testimistalgutel ka 2 professionaalset testijat.

Haigekassa avalike suhete osakonna kommunikatsiooni peaspetsialist Kaili Kupits võttis üritusest saadud kasu kokku järgmiste sõnadega: "Sain vajaliku tagasiside, meie töötajad said testimiseks vajalikud oskused ja saadud teadmus pole kaugeltki mitte ühekordne, ka edaspidi saan koolituselt saadud oskusi ja materjale kasutada. Olen kogu üritusega rahul."

Rahule jäid ka osalejad, kes tõid muu hulgas välja, et ürituse teoreetiline osa oli igati sobilik tavakasutajale – materjalid olid lihtsad ja arusaadavad. Üks osaleja lisas omalt poolt: "Kuna tegemist oli otsast lõpuni igapäevase tööga seotud tegevusega, siis olen ülimalt positiivselt üllatunud."


BugFeveri eestvedaja Maili Markvardt kirjeldab üritust nii: "BugFeveri korraldamisel peame silmas asjaolu, et üritusest saaksid maksimaalselt kasu nii testjad kui ka testitava tarkvara pakkuja. Osalejad said kindlasti esmased teadmised ja oskused testimiseks – näiteks teadmise, et testija peabki kõike kahtluse alla seadma – ja oskuse vigu korrektselt raporteerida. Vähem oluline pole ka see, et osalejad, kes ei tegele igapäevaselt testimise ega tarkvaraarendusega, saaksid testimisest positiivse kogemuse.

Testitava tarkvara pakkujale annab BugFeveri käigus saadav tagasiside ülevaate, missuguseid emotsioone tarkvara potentsiaalsele kliendile pakub ja kui mugav on seda kasutada. Välja tuleb ka suuremaid ja väiksemaid funktsionaalseid vigu.

Tahan siiski rõhutada, et BugFever ei asenda süstemaatilist testimist arenduse käigus, sest ürituse läbiviimiseks peab olema tarkvara juba stabiilne ning viimistletud, vastasel juhul on osalejate negatiivne meelestatus tarkvara suhtes kindlustatud."

BugFever on ASA Quality Services OÜ poolt ellu kutsutud ja ASA Akadeemia abiga läbi viidav interaktiivne testimisüritus, mille eesmärgiks on läbi praktika tutvustada tarkvara kvaliteedi tagamisega seotud tegevusi ja erialasid ning levitada teadmust nende kohta.

Lisainfo BugFeveri kohta: https://www.asaquality.ee/bugfever/

Kontakt:
Maili Markvardt
+372 56 603 627
maili.markvardt@asaquality.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar